Pierderea unei persoane dragi este una dintre cele mai dificile experiențe din viață. În calitate de prieten sau membru al familiei cuiva care este în doliu, vrei să faci partea ta pentru a-ți exprima condoleanțe și pentru a-l face să se simtă iubit într-un moment atât de trist. Trimiterea de flori a fost mult timp o expresie a simpatiei. Un aranjament floral sau o plantă are capacitatea de a spune ceea ce simte inima atunci când cuvintele eșuează sau nu par adecvate.

 De multe ori, însă, unii oameni au întrebări despre florile funerare. Ce tipuri de aranjamente florale ar trebui să trimită? Există anumite religii în care trimiterea de flori este inadecvată? Unde îi trimit – la înmormântare sau la domiciliul cuiva?

În mod similar, dacă sunteți un membru al familiei care face aranjamentele de înmormântare (mai ales dacă nu ați mai făcut acest lucru înainte), este posibil să aveți și întrebări. Ghidul nostru de flori funerare vă ajută să răspundă la unele dintre aceste întrebări și să vă ofere îndrumarea de care aveți nevoie pentru a onora viața frumoasă a cuiva care a trecut cu respect și demnitate.

După ce ați citit ghidul nostru, veți afla că unele dintre cele mai populare tipuri de flori funerare sunt crinii, crizantemele, orhideele și garoafele și că aranjamentele funerare vin sub formă de coroane, coșuri și multe altele.

 Când aranjați o înmormântare pentru un membru al familiei iubit, veți cunoaște semnificația diferitelor flori, astfel încât să vă puteți exprima sentimentele exacte prin aranjamentul dvs. Când trimiteți condoleanțe unui prieten sau unui coleg de muncă, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să trimiteți ceva nepotrivit. Eticheta florilor funerare poate varia de la diferite culturi și religii. Când participați la o înmormântare budistă, de exemplu, trimiterea de flori albe este un gest potrivit, în timp ce roșul trebuie evitat. După ce ați citit ghidul nostru, vă veți putea transmite cu respect cele mai profunde compasiuni.

Ghid pentru flori funerare: tipuri de aranjamente florale

ghid-de-înmormântare-flor-content-img3.jpg
ghid-de-înmormântare-flori-conținut-img4.jpg

  Trimiterea de flori ca o modalitate de a-și exprima simpatia este o tradiție de lungă durată – datând din 60.000 î.Hr.! În perioadele triste, florile aduc mesajul speranței și semnifică compasiune, iubire și căldură. Florile au un dublu scop în vremurile moderne, și anume onorarea vieții celui care s-a stins din viață și aducerea mângâierii familiei îndurerate. Aveți mai multe opțiuni când vine vorba de selectarea tipului de aranjament funerar care exprimă adevăratele voastre sentimente.

Coșuri floral fac o prezentare minunată și sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Ele pot fi livrate la o casă de pompe funebre pentru o vizionare, la o biserică pentru o slujbă religioasă sau la domiciliul familiei.

Aranjamente florale pe suport sunt afișate pe un șevalet și sunt de obicei afișate lângă sicriu. Acestea permit vizualizarea doar dintr-o parte, sunt în mod caracteristic trimise la o casă de pompe funebre, dar pot fi livrate și la o biserică pentru o slujbă sau la o ceremonie de înmormântare la mormânt.

Coroane, cruci și inimi

Aceste aranjamente florale mai mari și proeminente sunt afișate lângă sicriu pe un șevalet și sunt potrivite pentru familie și prieteni apropiați. Forma circulară a unei  coroane este o modalitate emoționantă de a reprezenta viața veșnică, în timp ce crucile eprezintă credința, iar inima reprezintă dragostea. Ele sunt adesea livrate la o casă de pompe funebre și pot fi duse la un mormânt.

Ghid pentru flori pentru înmormântare: planificarea înmormântării cu flori

Există mulți pași pentru a planifica o înmormântare pentru o persoană iubită, iar una dintre cele mai emoționante moduri de a adăuga o notă personalizată unei slujbe sau unui memorial este cu flori. Pe lângă frumusețea lor, multe flori poartă cu ele propria lor semnificație sau emoție unică. Acest lucru este deosebit de important atunci când decideți ce flori vor juca un rol în luarea rămas bun de la cineva drag. Mai jos sunt câteva dintre cele mai solicitate flori de înmormântare și mesajul special pe care îl transmit.

Crini

Fiind una dintre cele mai populare alegeri florale pentru înmormântări, crinii reprezintă inocența restaurată a sufletului celor plecați.

Gladiole

Înalte și maiestuoase, gladiolele transmit tărie de caracter, integritate morală și sinceritate

Garoafe

Garoafele albe transmit dragoste pură și inocență; garoafele roșii reprezintă admirația; iar garoafele roz stau pentru amintire.

Crizantemele

În multe culturi europene, crizantemele sunt folosite doar ca flori funerare, deoarece sunt simboluri ale morții. 

Trandafiri

Această floare foarte populară are semnificații diferite în funcție de culoare; Trandafirii albi exprimă reverență, inocență și tinerețe; Trandafirii rosii transmit respect, dragoste si curaj; Trandafirii roz semnifică dragoste, grație și gentilețe; Trandafirii roșii denotă durere și tristețe; iar galbenul reprezintă prietenia.

Orhidee

Rozul și albul sunt culori tradiționale de orhidee folosite pentru a-și exprima simpatia și reprezintă de obicei iubirea veșnică. Orhideele Phalaenopsis și Dendrobium sunt în general cele mai potrivite tipuri de orhidee folosite ca flori de simpatie.