[ad_1]
Parodontoza, o boală care debutează încet și care poate avea consecințe extrem de grave asupra danturii pacienților, afectează peste 80% din populația României. Din păcate, ea poate apărea atât la adulți, cât și adolescenți, fiind determinată cel mai frecvent de o igienă dentară precară.
Cel mai des afectați sunt oamenii de 40 – 50 de ani, simptomele fiind ușor de ignorat la început. De regulă, persoanele care au parodontoză la un stadiu incipient se confruntă cu sângerări gingivale, inflamație gingivală și o ușoară sensibilitate dentară, atunci când consumă alimente prea reci sau prea fierbinți.
Aceste simptome nu par îngrijorătoare la prima vedere, așa că sunt ignorate, fapt care nu face decât să agraveze boala. Parodontoza este o boală tăcută, dar care poate determina pierderea definitivă a danturii! Vestea bună este că în prezent există mai multe tipuri de tratament parodontoza în funcție de fiecare stadiu al bolii.
Pentru a depista afecțiunea, este suficient să te programezi la un control stomatologic în cadrul unei clinici cu experiență. Specialistul care îți va analiza dantura va putea să-și dea seama dacă ceva nu este în regulă și dacă sunt necesare investigații suplimentare.
Nu trebuie să aștepți să te confrunți cu dureri intense sau cu alte simptome mai deranjante pentru a programa o vizită la clinică. Este indicat să iei din timp măsuri de precauție și să te asiguri că dantura ta este sănătoasă prin controale periodice la o clinică stomatologică.
Tratamentul pentru parodontoză are o rată de succes mare
Această afecțiune poate fi combătută prin intermediul mai multor metode de tratament. Pentru ca tratamentul să aibă succes, este esențial să existe o colaborare bună între medic și pacient. În cazul primului stadiu al bolii, este necesară doar efectuarea unei igienizări profesionale a dinților la clinică. Aceasta va elimina tartrul depus pe dinți, precum și bacteriile acumulate în interiorul cavității bucale.
În stadiile mai avansate, pe lângă igienizarea profesională, tratamentul pentru parodontoză constă în curățarea țesuturilor perimate și prescrierea antibioticelor. Tratamentul poate consta în mai multe ședințe, în funcție de gravitatea cazului.
În plus, este necesar ca pe viitor pacientul să-și curețe mai atent dantura, atât prin clasicul periaj, cât și prin folosirea unor metode alternative de curățare dentară, așa cum este ața dentară și dușul bucal.
Atunci când vine vorba despre reușita tratamentului pentru parodontoză, experiența medicului este un factor decisiv. Dacă vei apela la specialiști în parodontologie care au o experiență vastă în domeniu, vei avea șanse mai mari ca tratamentul să fie cu succes. Aceștia au rezolvat pe parcursul carierei lor cazuri complexe de parodontoză și stiu ce metode de tratament să aplice pentru ca rezultatele să fie favorabile.
Bănuiești că și tu suferi de această boală tăcută? Nu o lăsa să îți distrugă dantura! Apelează din timp la un tratament parodontoză care să elimine toate bacteriile acumulate în cavitatea bucală și care să-ți salveze dantura. Contactează acum o clinică stomatologică cu renume și programează-te la un consult stomatologic amănunțit pentru a afla daca te confrunți cu această boală și ce metode de tratament sunt recomandate în cazul tău!
[ad_2]