Un zâmbet sănătos și frumos este un atu valoros pe care îl purtăm cu noi pe tot parcursul vieții. Pentru copii, îngrijirea corectă a dinților și dezvoltarea unui aliniament dentar adecvat sunt esențiale pentru un zâmbet strălucitor și pentru sănătatea generală

Despre Cris Smile

Cris Smile este o clinică stomatologică situată în sectorul 5 al Bucureștiului, care își desfășoară activitatea cu pasiune și profesionalism în furnizarea de servicii stomatologice de înaltă calitate. Echipa este formată din medici stomatologi și ortodonți cu experiență vastă, care utilizează tehnologie de ultimă generație pentru a oferi tratamente precise și confortabile pentru pacienții noștri. Sunt dedicați să promoveze sănătatea orală și să transforme zâmbetele pacienților în adevărate opere de artă.

Importanța ortodonției pentru copii

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă de corectarea aliniamentului dentar și a problemelor de ocluzie (mușcătură). Pentru copii, ortodonția are un rol crucial în asigurarea unui zâmbet sănătos și a unei funcționalități corecte a dinților. Iată de ce ortodonția este atât de importantă pentru copii:

1. Corectarea problemelor de aliniament

Multe probleme de aliniament dentar, cum ar fi dinții strâmbi sau ocluzia incorectă, pot apărea în copilărie. Ortopedii dentari pot evalua și corecta aceste probleme în timpul creșterii, ceea ce face tratamentul mai eficient și mai puțin invaziv.

2. Previne problemele de sănătate orală

Dinții strâmbi sau suprapuși pot fi dificil de curățat corect, ceea ce poate duce la acumularea de plăci bacteriene și la dezvoltarea cariilor dentare și a bolilor gingiilor. Ortodonția corectează aceste probleme și previne afecțiunile dentare.

3. Contribuie la o mușcătură corectă

O mușcătură corectă este importantă pentru funcționalitatea corectă a dinților și pentru evitarea problemelor de uzură a smalțului dentar sau a articulației temporomandibulare. Ortodonția poate ajuta la obținerea unei mușcături corecte.

4. Îmbunătățește încrederea și estetica

Un zâmbet frumos și aliniat corect contribuie la încrederea în sine și la estetica personală a copilului. Ortodonția poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării sociale și emoționale a copilului.

5. Prevenirea problemelor pe termen lung

Corectarea problemelor de aliniament în copilărie poate preveni probleme mai grave în viața adultă, cum ar fi pierderea prematură a dinților sau nevoia de intervenții chirurgicale ortodontice complexe.

Momentul potrivit pentru începerea tratamentului ortodontic pentru un copil poate varia în funcție de cazul individual și de nevoile sale specifice. Cu toate acestea, există anumite semne și indicatori care pot sugera necesitatea tratamentului ortodontic precoce pentru copii:

1. Dinții strâmbi sau suprapuși:

Dinții strâmbi sau suprapuși sunt un semn clar că ar putea fi necesar un tratament ortodontic. Această problemă poate afecta estetica zâmbetului și funcționalitatea dentară. Ortopedii dentari pot evalua aliniamentul dentar și pot recomanda tratamentul adecvat pentru a corecta aceste probleme.

2. Probleme cu mușcătura:

O mușcătură incorectă, cum ar fi o mușcătură suprapusă (cu dinții superiori acoperind în mod excesiv pe cei inferiori) sau o mușcătură deschisă (când dinții superiori și inferiori nu se întâlnesc corect), poate indica necesitatea unui tratament ortodontic. Aceste probleme pot afecta funcționalitatea mușcăturii și pot duce la disconfort sau probleme de uzură a dinților.

3. Pierderea prematură a dinților de lapte:

Pierderea prematură a dinților de lapte poate avea un impact asupra dezvoltării corecte a dinților permanenți. Dacă dinții de lapte sunt pierduți înainte ca dinții permanenți să erupă, acest lucru poate duce la dezechilibre în aliniamentul dentar. În astfel de cazuri, ortodontul poate recomanda tratament pentru a ghida dezvoltarea corectă a dinților permanenți.

4. Probleme de respirație sau sforăit:

Problemele de respirație, cum ar fi respirația orală sau sforăitul frecvent, pot fi semne ale unor probleme ale maxilarelor sau ale aliniamentului dentar. Aceste probleme pot afecta dezvoltarea corectă a feței și a structurii osoase. Un ortodont poate evalua aceste probleme și poate recomanda tratamentul adecvat pentru a le corecta.

5. Durere sau disconfort oral:

Dacă copilul se plânge de durere sau disconfort oral, acesta ar trebui să fie evaluat de un ortodont. Durerea poate indica probleme dentare sau de aliniament care necesită atenție și tratament. Ignorarea acestor simptome poate duce la agravarea problemelor.

Este important să rețineți că fiecare copil este unic și necesită o evaluare individuală de către un ortodont pentru a stabili momentul potrivit pentru începerea tratamentului ortodontic. În general, este recomandat ca primul consult ortodontic să aibă loc în jurul vârstei de 7 ani, deoarece este momentul în care apar primii dinți permanenți și se pot identifica potențialele probleme de aliniament dentar. Cu toate acestea, în unele cazuri, tratamentul poate începe și mai devreme, în funcție de nevoile individuale ale copilului.

Serviciile oferite de Cris Smile

Cris Smile, sunt profesioniști dedicați îngrijirii dentare complete pentru copii și adolescenți, inclusiv ortodonție. Serviciile noastre includ:

1. Aparat dentar: Oferă tratament ortodontic cu aparate dentare pentru a corecta problemele de aliniament dentar și de mușcătură. Utilizează tehnologie modernă și abordări personalizate pentru fiecare pacient.

2. Stomatologie copii: Echipa de medici stomatologi specializați în tratarea copiilor se asigură că cei mici se simt confortabil și primesc îngrijirea adecvată într-un mediu prietenos pentru copii.

3. Implant dentar: Pentru pacienții adulți care au nevoie de înlocuirea dinților lipsă, oferiă servicii de implant dentar de înaltă calitate, cu rezultate durabile.

4. Stomatologie generală: Se ocupă de toate nevoile stomatologice, de la igienizări de rutină și umpluturi dentare până la tratamente complexe pentru diverse afecțiuni orale.

Ortodonția pentru copii este o abordare precoce și eficientă pentru asigurarea unui zâmbet sănătos și frumos pe termen lung. Este important să monitorizați dezvoltarea orală a copilului dumneavoastră și să consultați un ortodont în cazul în care observați probleme de aliniament sau de mușcătură. La Cris Investiția în sănătatea orală a copilului dumneavoastră are un impact pe termen lung asupra stării de bine și a încrederii acestuia.

Viziteaza Cris Smile – cabinet stomatologic sector 5:

Telefon: 0723 918 404

Email: rahova@cris-smile.ro

Locație: Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5.